Dveri pozivaju na protest u Čačku 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Dveri pozivaju na protest u Čačku
Trenutno na sajtu: 274       |       Podeli:
20.06.2023 | 0 коментар(а)



Čačak - Gradska organizacija Srpskog pokreta Dveri u Čačku, održala je danas konferenciju za medije povodom tragedija koje su se dogodile u poslednjih godinu dana

 u našem gradu, a koje su posledica nerada i lošeg rada gradske vlasti. Zbog toga je zatražena ostavka gradonačelnika Miluna Todorovića, a medijima su se obratili Aleksandar Vukadinović – član Lokalnog izbornog štaba Dveri (LIŠ) u Čačku, Dragan Ćendić – potpredsednik gradske organizacije Dveri u Čačku i Bratislav Simović – član Glavnog odbora Dveri i sekretar LIŠ-a.
Aleksandar Vukadinović: Ovih dana se navršava godinu dana otkako smo izgubili četiri mlada života na mostu u Jančićima. To je bila stravična tragedija koja je potresla sve nas u Čačku i celoj Republici. Na tom mostu nije postojala zaštitna ograda i neophodna signalizacija. Nedugo zatim imali smo još jedan stravičan incident gde je dvoje ljudi izgubilo život, a resorni ministar je izjavio da je grad isključivi krivac za tu nesreću, jer most nije održavan na adekvatan način. Pre nekoliko dana došlo je i do urušavanja mosta u Slatini, koji je bio predviđen za prelaz vozila nosivosti do 3,5 tone. Svakodnevno su prolazili teški kamioni nosivosti od 15-20 tona i više. Za to će neko morati da odgovara.
Dragan Ćendić: Neko mora da bude odgovoran za eksploziju u „Slobodi“, za četiri izgubljena mlada života u Jančićima, za tragediju koja je za dlaku izbegnuta na mostu između Slatine i Mrčajevaca, kao i za pad visećeg mosta u Ovčar Banji. Kako je moguće da niko nije odgovoran? Gradska organizacija Dveri u Čačku podržava proteste koji će početi u petak od 19 časova, ispred spomenika Stepi Stepanoviću u Čačku. Dosta je bilo laži i neodgovornih za sve tragedije.
Bratislav Simović: Uputili smo jasan zahtev da gradonačelnik Čačka Milun Todorović podnese ostavku iz moralnih razloga, zbog svih ovih tragedija i ponašanja koje je karakterisalo gradsku vlast sve ove godine. Građani Čačka su dugo upozoravali na stanje infrastrukture na teritoriji našeg grada, a zvaničnici koristili priliku da se fotografišu na tim infrastrukturnim objektima, uveravajući nas da su ti objekti bezbedni za korišćenje i ništa nisu preduzimali da se njihovo stanje poboljša. Nasilje je prisutno na svim nivoima. Nasilje se vrši i nad zemljom, vodom i vazduhom. Pozivamo građane da izađu na protest u petak, koji se prvi put organizuje u Čačku i da jasno stavimo do znanja da zahtevamo hitnu ostavku gradske vlasti.

Informativna služba Dveri




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.460.878 посета
Тренутно на сајту: 274 посетилац(a)